Discover posts

Explore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations

Кюфтета може да сте яли всякакви, обаче точно такива не сте ?

Кюфтета с борови връхчета
1 кг свинска кайма прясно смляна
16 гр сол на 1 кг месо
пресен риган
10 борови връхчета само нежната светлозелена част
1 стрък розмарин
1 чл семена фенел
1 чл семена кимион
1-2 глави лук или 1 връзка пресен лук
2 сл брашно
100 мл газирана вода ледено студена

Всички зелении се нарязват на ситно.Фенела и кимиона се запичат на тиган,охлаждат се и начукват на ситно.Лука се смила или настъргва.Ако е зелен се реже на много ситно.
Каймата се омесва със солта,добавят се семената,след тях зелените и лука.Накрая добавяме газираната вода и пак омесваме.Прибираме в хладилника за една нощ.
На следващия ден изваждаме да се отпусне ,да достигне стайна температура. Осваме с брашното,ако е нужно добавяме още мъъничко газирана вода и оформяме кюфтета.
Най-вкусно е на дървени въглища, но и на скара или грил тиган също стават.

image

Кюфтета може да сте яли всякакви, обаче точно такива не сте ?

Кюфтета с борови връхчета
1 кг свинска кайма прясно смляна
16 гр сол на 1 кг месо
пресен риган
10 борови връхчета само нежната светлозелена част
1 стрък розмарин
1 чл семена фенел
1 чл семена кимион
1-2 глави лук или 1 връзка пресен лук
2 сл брашно
100 мл газирана вода ледено студена

Всички зелении се нарязват на ситно.Фенела и кимиона се запичат на тиган,охлаждат се и начукват на ситно.Лука се смила или настъргва.Ако е зелен се реже на много ситно.
Каймата се омесва със солта,добавят се семената,след тях зелените и лука.Накрая добавяме газираната вода и пак омесваме.Прибираме в хладилника за една нощ.
На следващия ден изваждаме да се отпусне ,да достигне стайна температура. Осваме с брашното,ако е нужно добавяме още мъъничко газирана вода и оформяме кюфтета.
Най-вкусно е на дървени въглища, но и на скара или грил тиган също стават.

image

#Кюфтета може да сте яли всякакви, обаче точно такива не сте ?

Кюфтета с борови връхчета
1 кг #свинскакайма прясно смляна
16 гр сол на 1 кг месо
пресен #риган
10 борови връхчета само нежната светлозелена част
1 стрък #розмарин
1 чл семена #фенел
1 чл семена #кимион
1-2 глави #лук или 1 връзка #пресенлук
2 сл брашно
100 мл #газиранавода ледено студена

Всички зелении се нарязват на ситно.Фенела и кимиона се запичат на тиган,охлаждат се и начукват на ситно.Лука се смила или настъргва.Ако е зелен се реже на много ситно.
Каймата се омесва със солта,добавят се семената,след тях зелените и лука.Накрая добавяме газираната вода и пак омесваме.Прибираме в хладилника за една нощ.
На следващия ден изваждаме да се отпусне ,да достигне стайна температура. Осваме с брашното,ако е нужно добавяме още мъъничко газирана вода и оформяме кюфтета.
Най-вкусно е на дървени въглища, но и на скара или грил тиган също стават.

imageimage

image
Лилия Маврова created a new article
4 yrs

Дип от червена леща | #разядка; дип; предястие

Дип от червена леща

Дип от червена леща

Лесно за приготвяне, вкусно и здравословно.
https://www.facebook.com/Cook-shot-103417908262447

Ами време е вече да сменим агнешкото с нещо по-леко, здравословно и също толкова вкусно. Тази разядка от червена леща и моркови е моето предложение за вас. Приготвя се бързо и лесно. Необходимите продукти са:
100гр червена леща
40гр орехи начукани или смлени
5-6 скилидки чесън
300гр моркови
1/2 лимон
1ч.л червен пипер пушен
1ч.л къри
черен пипер
сол на вкус
Морковите се нарязват на пръчици и заедно с необелените скилидки се запичат във фурната поляти със зехтин на 170 градуса за 15-20мин. През това време лещата се сварява. Всичките продукти се слагат в блендер и се пасират.
Препоръчвам да се хапва с домашна пърленка, но за по диетичните може и с оризовка или сухар.
Семената съм използвала за декорация, но ако и вие решите да сложите запечете ги в тиган за 2-3 мин.
#дип #червеналеща #моркови #cookshot #homemade

image

"АННА ПАВЛОВА"
Класика
Нежна ефирна торта и толкова много свежест

image

"АННА ПАВЛОВА"
Класика
Нежна ефирна торта и толкова много свежест

image

"АННА ПАВЛОВА"
Класика
Нежна ефирна торта и толкова много свежест

imageimage

Крем с желе от кафе | ##рецепта #крем #кафе #желе #желатин #маскарпоне #киселомляко #кондензираномляко #мляко #кокос #кокосовистърготини

Крем с желе от кафе

Крем с желе от кафе

Рецепта за крем с желе от кафе

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития