Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Пиле фрикасе без яйца
#пиле #фрикасе #киселомляко #безяйца
Продукти
1/2сварено пиле без кожа
1/2кофичка кисело мляко
500мл пилешки бульон
3с.л.брашно
40гр масло
Индийско орехче, черен пипер ,сол на вкус
Разтопете маслото ,прибавете брашното ,след това киселото мляко разбъркайте и добавете бульона .Когато соса е готов добавете свареното пиле и подправките и оставете да къкри до желаната гъстота .Накрая добавете няколко капки лимон и магданоз
Кокосово мляко с ориз
#кокосовистърготини #ориз #мляко
Продукти
1ч.ч. ориз
1ч.ч.вода
2ч.ч.мляко
Кокосови стърготини
Ванилия
Захар 6с.л.
Начин на приготвяне
Сварете ориза с вода до омекване,прибавете млякото и захарта и оставете да къкри.Накрая прибавете ванилията, кокосови стърготини.
Темата за днес е: Разложка Капама.
Страшна класика от българската кухня с разнообразие от меса, които всички стават изключително крехки накрая . #българскакухня #манджа #капама #капамапоразложки #кухнятанаиван #conquerthekitchen #schefslife #youtubechannel #youtuberslife
Темата за днес е: Разложка Капама.
Страшна класика от българската кухня с разнообразие от меса, които всички стават изключително крехки накрая . #българскакухня #манджа #капама #капамапоразложки #кухнятанаиван #conquerthekitchen #schefslife #youtubechannel #youtuberslife
Рецепта за Ризото с морски дарове | #морскидарове #калмари #октопод #миди #скариди #морскарецепта #морскипродукти #ризото #бяловино #магданоз #доматенсос #основноястие #ястиерецепта #кулинаренконкурс #фотоконкурс #конкурсзарецепта #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастършеф #мастершеф #готварскиконкурс #конкурсзаястие #конкурсзадесерт #дамскикаприз #капризноястие #кулинаренкаприз
Зимата почти си отиде, но кисело зеле все още има. Затова днес избрах да ви споделя една любима моя рецепта за боб с кисело зеле. Традиционна, семпла и вкусна.
В интернет пространството може да срещнем различни рецепти за приготвянето на това ястие, а различието в рецептите идва от района, в който живеем и разбира се от собствения вкус. Някой го приготвят с месо, други без месо.
Затова аз ще ви кажа моята рецепта за боб с кисело зеле, а вие може да напишете като коментар вашата рецепта.
БОБ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ОРИЗ НА ФУРНА
Продукти:
500 г. сварен бял боб от консерва
500 г. кисело зеле
1 к.ч. ориз
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 с. л. червен пипер
100-150мл. олио
1с.л. сух джоджен или накълцан на ситно пресен джоджен
черен пипер /млян или на зърна/
сол
Киселото зеле се нарязва на ситно.
Лукът също се нарязва на ситно.
В тенджера загряваме олио и запържваме за кратко лука. След като лукът омекне прибавяме зелето, заедно със скилидките чесън, нарязани на тънки филийки и черен пипер на вкус.
Готвим на умерена температура за около 30-40 минути, като разбъркваме периодично докато зелето омекне напълно. Ако температурата на котлона е висока и зелето започне да загаря по дъното на тенджерата, добавяме по малко вода (зелева чорба, по желание, но трябва да се внимава, ако чорбата е твърде солена).
Когато зелето омекне напълно добавяме червения пипер, разбъркваме още около минута като внимаваме да не загори червеният пипер.
Към готовото зеле се прибавят джоджена, свареният боб и добре измитият ориз. Разбъркваме добре и отстраняваме от котлона.
Прехвърляме всичко в тава, наливаме вода/толкова, колкото да покрие продуктите/, необходима за сваряването на ориза, овкусяваме със сол ако е необходимо и слагаме да се запече в предварително загрята фурна на 180°.
Ястието е готово след като водата изври и остане на мазнина, леко запечено.
Зимата почти си отиде, но кисело зеле все още има. Затова днес избрах да ви споделя една любима моя рецепта за боб с кисело зеле. Традиционна, семпла и вкусна.
В интернет пространството може да срещнем различни рецепти за приготвянето на това ястие, а различието в рецептите идва от района, в който живеем и разбира се от собствения вкус. Някой го приготвят с месо, други без месо.
Затова аз ще ви кажа моята рецепта за боб с кисело зеле, а вие може да напишете като коментар вашата рецепта.
БОБ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ОРИЗ НА ФУРНА
Продукти:
500 г. сварен бял боб от консерва
500 г. кисело зеле
1 к.ч. ориз
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 с. л. червен пипер
100-150мл. олио
1с.л. сух джоджен или накълцан на ситно пресен джоджен
черен пипер /млян или на зърна/
сол
Киселото зеле се нарязва на ситно.
Лукът също се нарязва на ситно.
В тенджера загряваме олио и запържваме за кратко лука. След като лукът омекне прибавяме зелето, заедно със скилидките чесън, нарязани на тънки филийки и черен пипер на вкус.
Готвим на умерена температура за около 30-40 минути, като разбъркваме периодично докато зелето омекне напълно. Ако температурата на котлона е висока и зелето започне да загаря по дъното на тенджерата, добавяме по малко вода (зелева чорба, по желание, но трябва да се внимава, ако чорбата е твърде солена).
Когато зелето омекне напълно добавяме червения пипер, разбъркваме още около минута като внимаваме да не загори червеният пипер.
Към готовото зеле се прибавят джоджена, свареният боб и добре измитият ориз. Разбъркваме добре и отстраняваме от котлона.
Прехвърляме всичко в тава, наливаме вода/толкова, колкото да покрие продуктите/, необходима за сваряването на ориза, овкусяваме със сол ако е необходимо и слагаме да се запече в предварително загрята фурна на 180°.
Ястието е готово след като водата изври и остане на мазнина, леко запечено.
Зимата почти си отиде, но кисело зеле все още има. Затова днес избрах да ви споделя една любима моя рецепта за боб с кисело зеле. Традиционна, семпла и вкусна.
В интернет пространството може да срещнем различни рецепти за приготвянето на това ястие, а различието в рецептите идва от района, в който живеем и разбира се от собствения вкус. Някой го приготвят с месо, други без месо.
Затова аз ще ви кажа моята рецепта за боб с кисело зеле, а вие може да напишете като коментар вашата рецепта.
БОБ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ОРИЗ НА ФУРНА
Продукти:
500 г. сварен бял боб от консерва
500 г. кисело зеле
1 к.ч. ориз
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 с. л. червен пипер
100-150мл. олио
1с.л. сух джоджен или накълцан на ситно пресен джоджен
черен пипер /млян или на зърна/
сол
Киселото зеле се нарязва на ситно.
Лукът също се нарязва на ситно.
В тенджера загряваме олио и запържваме за кратко лука. След като лукът омекне прибавяме зелето, заедно със скилидките чесън, нарязани на тънки филийки и черен пипер на вкус.
Готвим на умерена температура за около 30-40 минути, като разбъркваме периодично докато зелето омекне напълно. Ако температурата на котлона е висока и зелето започне да загаря по дъното на тенджерата, добавяме по малко вода (зелева чорба, по желание, но трябва да се внимава, ако чорбата е твърде солена).
Когато зелето омекне напълно добавяме червения пипер, разбъркваме още около минута като внимаваме да не загори червеният пипер.
Към готовото зеле се прибавят джоджена, свареният боб и добре измитият ориз. Разбъркваме добре и отстраняваме от котлона.
Прехвърляме всичко в тава, наливаме вода/толкова, колкото да покрие продуктите/, необходима за сваряването на ориза, овкусяваме със сол ако е необходимо и слагаме да се запече в предварително загрята фурна на 180°.
Ястието е готово след като водата изври и остане на мазнина, леко запечено.
Зимата почти си отиде, но кисело зеле все още има. Затова днес избрах да ви споделя една любима моя рецепта за боб с кисело зеле. Традиционна, семпла и вкусна.
В интернет пространството може да срещнем различни рецепти за приготвянето на това ястие, а различието в рецептите идва от района, в който живеем и разбира се от собствения вкус. Някой го приготвят с месо, други без месо.
Затова аз ще ви кажа моята рецепта за боб с кисело зеле, а вие може да напишете като коментар вашата рецепта.
БОБ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ОРИЗ НА ФУРНА
Продукти:
500 г. сварен бял боб от консерва
500 г. кисело зеле
1 к.ч. ориз
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 с. л. червен пипер
100-150мл. олио
1с.л. сух джоджен или накълцан на ситно пресен джоджен
черен пипер /млян или на зърна/
сол
Киселото зеле се нарязва на ситно.
Лукът също се нарязва на ситно.
В тенджера загряваме олио и запържваме за кратко лука. След като лукът омекне прибавяме зелето, заедно със скилидките чесън, нарязани на тънки филийки и черен пипер на вкус.
Готвим на умерена температура за около 30-40 минути, като разбъркваме периодично докато зелето омекне напълно. Ако температурата на котлона е висока и зелето започне да загаря по дъното на тенджерата, добавяме по малко вода (зелева чорба, по желание, но трябва да се внимава, ако чорбата е твърде солена).
Когато зелето омекне напълно добавяме червения пипер, разбъркваме още около минута като внимаваме да не загори червеният пипер.
Към готовото зеле се прибавят джоджена, свареният боб и добре измитият ориз. Разбъркваме добре и отстраняваме от котлона.
Прехвърляме всичко в тава, наливаме вода/толкова, колкото да покрие продуктите/, необходима за сваряването на ориза, овкусяваме със сол ако е необходимо и слагаме да се запече в предварително загрята фурна на 180°.
Ястието е готово след като водата изври и остане на мазнина, леко запечено.
#боб#киселозеле#основноястие
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития