Discover posts

Explore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations

Момичета искаме да ви предложим една прекрасна група за Модерни дами
В нея ще намерите изключителни рецепти, съвети и др.
Може да дискутирате всичко свързано с кулинарията и да се забавлявате!

https://www.mandja.bg/Vkuhnqtanamodernatajena

В КУХНЯТА НА МОДЕРНАТА ЖЕНА
www.mandja.bg

В КУХНЯТА НА МОДЕРНАТА ЖЕНА

Споделяне на рецепти за начинаещи и запалени кулинари. <br>Тук можете да споделяте и откриете огромно разнообразие от рецепти, информация за особеностите на редица национални кухни, начини за употреба на подправки, впечатления от съдове и уреди за го

Всички знаем колко полезно е авокадото за нашето здраве! Благодарение на своята висока хранителна стойност, богата текстура и неутрален вкус, авокадото може да се добавя към всякакви видове ястия. То е основната съставка в едно от най-традиционните мексикански ястия – гуакамоле.
Научни изследвания показват, че редовната консумация на авокадо има редица ползи за здравето, затова авокадото стана част от менюто на моето семейство!
Ето и една бърза и лесна рецепта с авокадо! ?
А вие обичате ли авокадо и как го приготвяте?

ЗАПЕЧЕНО АВОКАДО С ЯЙЦЕ И КАШКАВАЛ И ДИП С АВОКАДО, СИРЕНЕ И ЧЕСЪН 

Продукти за запеченото авокадо 
1 бр. авокадо 
2 бр.яйца 
100 г кашкавал по избор 
10г краве масло 
1 щипка сол 
1 щипка черен и червен пипер 

Продукти за дипа 
1бр авокадо  
1 с.л. лимонов сок  
1 скилидка чесън  
80г сирене 
1 с.л. счукани орехи 
сол 

Приготвяне на запеченото авокадо 
Разрязваме авокадото на две равни половинки, издълбаваме част от него и счукваме яйцата вътре. Нарязваме малки парченца масло, които поставяме отгоре и поръсваме със сол. Настъргваме кашкавал и поръсваме с червен и черен пипер. 
Печем в предварително загрята на 200° фурна за около 20 мин. 

Приготвяне на дип от авокадо 
Изважда се вътрешността на авокадото и се смачква заедно с лимоновия сок на каша. 
Към авокадото се прибавя счуканата с малко сол скилидка чесън, предварително настърганото сирене и смлени орехи. 
Всичко се разбърква добре до получаване на еднородна смес.

image

И една рецепта за тези, които обичат да похапват малко по-различна баница! ?

БАНИЦА С ПИЛЕШКО МЕСО, ШУНКА И ЛУК
Пухкава, сочна и вкусна!

кори за баница - 1 пакет одрински
пилешко месо - 400 - 500 г.
шунка - 100 -150г.
бял лук - стар - 2 - 3 големи глави
яйца - 5 бр.
кисело мляко - 1 кофичка 2,2%
кашкавал - 200г.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
газирана вода - 200 мл.
сол - 1 ч.л.
масло
олио

Бялото месо се сварява до готовност в подсолена водичка и се оставя настрани да изстива.
Лукът се измива добре, нарязва се на много ситно и се задушава в тиган . След като поомекне, към него се добавят нарязаните на кубчета пилешко месо и шунка, посолява се. След като се запържат се изваждат с решетъчна лъжица, за да се оцеди олиото и се поставят в отделен съд да изстиват.
Яйцата се разбиват в дълбок съд, добавя се киселото мляко, солта, содата бикарбонат, газираната вода и се разбърква добре сместа. Тази смес се разделя на две части. Към едната се прибавя изстиналият запържен лук с месото и настърганият кашкавал, а другата част остава за заливка на баницата.
Не добавяйте топлия задушен лук към сместа, защото това ще предизвиква сготвяне на яйцата в нея.
Тавата за баницата с месо се подмазва с олио (или се слага хартия за печене).

Корите се разтилат и баницата започва да се вие, като всяко листо се намазва с масло и в единия край се слага от сместа, след което то се навива на руло и се поставя в тавата. Процедурата се повтаря до запълване на тавата.

Наредената в тавата за печене вита баница се нарязва на парчета и се залива с частта отделена за заливане. На места отгоре слагаме парченца масло.

Пече се на 170-180° до готовност(около 35-40 минути).

Готовата баница, докато е топла се напръсква с вода, след което се покрива с кърпа да се задуши за малко.

image

Когато се говори за бисквитена торта, първото за, което се сещаме е онова вкусно, квадратно парче, но ако вложиме малко фантазия, обикновената бисквитена торта, може да изглежда превъзходно!
Много ще се радвам да споделите рецепти и снимки на вашите бисквитени торти! Защото съм сигурна, че почти няма жена, която да не е приготвяла тази вкусотия! ?

image

Когато се говори за бисквитена торта, първото за, което се сещаме е онова вкусно, квадратно парче, но ако вложиме малко фантазия, обикновената бисквитена торта, може да изглежда превъзходно!
Много ще се радвам да споделите рецепти и снимки на вашите бисквитени торти! Защото съм сигурна, че почти няма жена, която да не е приготвяла тази вкусотия! ?

image

Когато се говори за бисквитена торта, първото, за което се сещаме е онова вкусно, квадратно парче, но ако вложиме малко фантазия, обикновената бисквитена торта, може да изглежда превъзходно!
Много ще се радвам да споделите рецепти и снимки на вашите бисквитени торти! Защото съм сигурна, че почти няма жена, която да не е приготвяла тази вкусотия! ?

imageimage

Сладък следобед с "Панакота"

Необходими продукти:
прясно мляко - 100 мл.
течна сметана - 600 мл.
захар - 6 с.л.
ванилова захар - 1 пакетче
лимонова захар - 1 пакетче
кокосови стърготини - 1 пакетче
желатин - 10 г.
вода - 100 мл.

Накиснете желатина във водата и го оставете да набъбне,след това го разтворете на водна баня.
Смесете в тенджерка сметаната,захарта и млякото и сложете на котлона на среден огън,като разбърквате от време на време.Малко преди да заври добавете ваниловата и лимоновата захар.
Щом заври снемете от огъня и добавете сместа към желатина.Разбъркайте добре.
Оставете сместа да се охлади.
Поръсете дъната на формичките или чашките,които ще използвате с кокосови стърготини и разпределете панакотата в тях.
Оставете в хладилник за 2-3 часа.
По желание поднесете с топинг,поръска кокосови стърготини и листенца маточина.

image

Ако ви се хапва баница, но не желаете да месите, точите и завивате кори, тази рецепта е точно за вас!
Бързо и лесно! ?

БАНИЦА В КЕКСОВА ФОРМА 

Продукти 
1 пакет готови кори за баница (от 400 грама) 
4 яйца 
300 г. кисело мляко 
5 г. сода бикарбонат (1 ч. л.) 
5 г. сол (1 ч. л.) 
80 мл. олио 
300 г. сирене 
30-40 г. масло 
колбас /по желание/ 


Корите се изваждат от пакета. Отделят се 2 кори, които се постилат във форма за кекс предварително намазана с масло. Останалите кори се нарязват на ленти с дебелина около 1 сантиметър и се разбъркват, така че да няма слепени. Получава се голяма купчина ленти. 
В купа се разбъркват яйцата, киселото мляко с угасената сода в него, олиото, солта и сиренето. Нарязаните кори се смесват с яйчната смес и се разбъркват, така че да се овлажнят добре. Разбърква се с лъжица, за да се разделят слепени кори, ако има. 
По желание може да се добави и колбас! В случая аз съм добавила шунка, нарязана на дребни парченца. 
Цялата смес се изсипва в кексовата форма, отгоре се разпределя маслото, нарязано на малки парченца и се загъва със стърчащите краища на кората. 

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 40-45 минути. След като се извади от фурната се оставя във формата за 10-ина минути преди да се обърне.

image

Ако ви се хапва баница, но не желаете да месите, точите и завивате кори, тази рецепта е точно за вас!
Бързо и лесно! ?

БАНИЦА В КЕКСОВА ФОРМА 

Продукти 
1 пакет готови кори за баница (от 400 грама) 
4 яйца 
300 г. кисело мляко 
5 г. сода бикарбонат (1 ч. л.) 
5 г. сол (1 ч. л.) 
80 мл. олио 
300 г. сирене 
30-40 г. масло 
колбас /по желание/ 


Корите се изваждат от пакета. Отделят се 2 кори, които се постилат във форма за кекс предварително намазана с масло. Останалите кори се нарязват на ленти с дебелина около 1 сантиметър и се разбъркват, така че да няма слепени. Получава се голяма купчина ленти. 
В купа се разбъркват яйцата, киселото мляко с угасената сода в него, олиото, солта и сиренето. Нарязаните кори се смесват с яйчната смес и се разбъркват, така че да се овлажнят добре. Разбърква се с лъжица, за да се разделят слепени кори, ако има. 
По желание може да се добави и колбас! В случая аз съм добавила шунка, нарязана на дребни парченца. 
Цялата смес се изсипва в кексовата форма, отгоре се разпределя маслото, нарязано на малки парченца и се загъва със стърчащите краища на кората. 

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 40-45 минути. След като се извади от фурната се оставя във формата за 10-ина минути преди да се обърне.

image

Ако ви се хапва баница, но не желаете да месите, точите и завивате кори, тази рецепта е точно за вас!
Бързо и лесно! ?

БАНИЦА В КЕКСОВА ФОРМА 

Продукти 
1 пакет готови кори за баница (от 400 грама) 
4 яйца 
300 г. кисело мляко 
5 г. сода бикарбонат (1 ч. л.) 
5 г. сол (1 ч. л.) 
80 мл. олио 
300 г. сирене 
30-40 г. масло 
колбас /по желание/ 


Корите се изваждат от пакета. Отделят се 2 кори, които се постилат във форма за кекс предварително намазана с масло. Останалите кори се нарязват на ленти с дебелина около 1 сантиметър и се разбъркват, така че да няма слепени. Получава се голяма купчина ленти. 
В купа се разбъркват яйцата, киселото мляко с угасената сода в него, олиото, солта и сиренето. Нарязаните кори се смесват с яйчната смес и се разбъркват, така че да се овлажнят добре. Разбърква се с лъжица, за да се разделят слепени кори, ако има. 
По желание може да се добави и колбас! В случая аз съм добавила шунка, нарязана на дребни парченца. 
Цялата смес се изсипва в кексовата форма, отгоре се разпределя маслото, нарязано на малки парченца и се загъва със стърчащите краища на кората. 

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 40-45 минути. След като се извади от фурната се оставя във формата за 10-ина минути преди да се обърне.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития