Съставки:
 350 g пилешки гърди
 100 g бял йогурт
 2 скилидки чесън
 парченце джинджифил (около 2 см)
 1 чаена лъжичка куркума
 1 чаена лъжичка от подправката гарам масала
 сок от ½ лайм
 млян черен пипер
 
 Съставки за соса:
 1 кутия нарязани домати (420 г)
 200 г пасирани домати
 100 мл 12% сметана за готвене
 1 голяма глава лук
 2-3 супени лъжици масло
 1 скилидка чесън
 парченце джинджифил (около 2 см)
 2 чаени лъжички от подправката гарам масала
 малко тръстикова захар
 малко сок от лайм
 сол и млян черен пипер
 зехтин в спрей
 
 Начин на приготвяне:
 Първо пригответе марината за месото. Нарежете пилешките гърди на големи кубчета и ги смесете с
 йогурта, сока от лайм, куркумата, черния пипер, гарам масала и ситно нарязаните джинджифил и чесън. Оставете месото да се маринова в приготвената марината поне един час. Междувременно пригответе соса. Запържете ситно нарязания лук в зехтин в спрей. След това добавете ситно нарязания чесън, джинджифил и гарам масала. Запържете за кратко всичко заедно и след това добавете нарязаните и прецедени домати. Варете соса на слаб огън за около 10 минути, оставете го настрана и разбъркайте до получаване на кремообразна смес.
 Запържете маринованото месо за кратко в олио, така че да се „стегне“. Изсипете соса върху месото и сварете всичко заедно за около 10 минути. Добавете сметаната и овкусете соса със сол, захар, подправки и сок от лайм. Махнете ястието от огъня и накрая добавете и маслото към него. Масленото пиле се сервира с ориз, поръсено с магданоз или кориандър.
 
 Източник: GymBeam
				 Search			
		
				 Popular Posts			
		- 
	
		 Рецепта за сладкиш "Монахиня" Рецепта за сладкиш "Монахиня"
- 
	
		 КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
	By Chef Mandja КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
	By Chef Mandja
- 
	
		 Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
	By Chef Mandja Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
	By Chef Mandja
- 
	
		 Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
	By Chef Mandja Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
	By Chef Mandja
- 
	
		 Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
	By Chef Mandja Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
	By Chef Mandja
				 Categories			
		- Recipes
- Food and beverages
- Culinary tips
- Culinary competitions
- Salad recipes
- Recipes for soups without meat
- Recipes for meat soups
- Recipes for starters without meat
- Recipes for appetizers with meat
- Recipes for main dishes without meat
- Recipes for main dishes with meat
- Recipes for main dishes with fish
- Recipes for pasta and pastries
- Desserts
- Healthy recipes
- Recipes for children and babies
- Food canning
- Recipes for drinks
- Culinary menus
- Sauces and garnishes
- Marinades
- Vegan recipes
- Fish soup recipes
- Other
 
 
		
 
		 
		