Съставки:
 250 гр извара
 70 гр пълнозърнесто брашно от лимец
 50 гр грис от лимец
 1 яйце
За сервирането:
 кокосова захар
 смляно маково семе / ядки
 масло
 
 Приготвяне:
Първо, направете твърдо тесто от изварата, гриса, брашното и яйцето. Разделето го на две половини, и направете с ръцете си две тънки рула от всяка от половините. Отрежете с нож две малки парчета, от които ще оформите рулцата. Печете рулата в голяма тенджера във вряща, осолена вода. Разбираме, че са готови, когато започнат да плават на повърхността. Поднесете рулцата поръсени с мляно маково семе или ядки, захар и намазани с масло. Насладете се на това сладко изкушение!
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	