Необходими продукти
- Киноа 1 чаша
- Червени боровинки (сушени)1/2 чаша
- Портокал 1 бр.
- Сирене (козе или друго саламурено)50 гр
- Целина 2 стръка
- Босилек на вкус
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Измийте портокала и го обелете. Сварете киноата за 20 минути, докато омекне, като заедно с нея варите и корите от портокала. Запазете си едно сурово парче кора от портокал за сервиране. Изцедете сока от портокала и залейте червените боровинки, докато киноата се готви. Това ще направи плодовете по-сладки и меки. Когато кионата се свари, извадете портокаловите кори, а към киноата добавете червените боровинки и разбъркайте. След като киноата се охлади, разбъркайте с накълцаната целина, сол, босилек и черен пипер. Подправете салатата със сирене и поднесете гарнирана с портокалова кора.