Скариди Саганаки

Коментари · 291 Прегледа

Мисля, че е време за лятно настроение, а именно море, морска храна с чаша студено бяло винo или охладено узо. Днешната рецепта е подходяща да се консумира и с дв

Необходимите продукти са:
250гр сурови скариди
2-3 супени лъжици зехтин
1 глава лук (по-мъничка) нарязан на ситно
3 скилидки чесън, наситнени
2бр средни домати настъргани на ренде
щипка захар
2бр звездички анасон (ако обичате)
30 мл узо
1 щипка лют червен пипер
пресен босилек на вкус, нарязан на ситно
100гр фета, натрошена
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Приготвяне:
Скаридите се почистват и след това се сотират за 2-3 мин в зехтина и се изваждат.
В същият тиган се задушава лукът заедно с чесъна.
Следват звездовидният анасон и лютият пипер, ако се използва. Добавя се узото и се готви около минута докато се изпари и остане само ароматът му. Добавят се доматите, захарта, сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Сосът трябва да заври, след това се добавят подправките.
Загрявате фурната на 200 градуса. Сосът се изсипва в малкък съд (саганаки) слагат се и скаридите поръсва се с фета сиренето и се запича за 20 минути.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | КИБЕРСИГУРНОСТ и СОЦИАЛНА ИНЖЕНЕРИЯ - iSec.Agency | IThub.social - IT социална мрежа, Програмиране, Дизайн, Киберсигурност & Co.