Хрупкава питка - "Зайо Байо" ?
#фотоконкурс #Великден #РецептазаВеликден #кулинаренконкурс #питка

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Хрупкава питка - "Зайо Байо" ?
#фотоконкурс #Великден #РецептазаВеликден #кулинаренконкурс #питка
Хрупкава питка - "Зайо Байо" ?
#фотоконкурс #Великден #РецептазаВеликден #кулинаренконкурс #питка
Рецепта за Соленки с котидж сирене | #соленки #домашнисоленки #брашно #котидж #сусам #кулинаренконкурс #конкурсзаснимка #кулинарнакупа #мастершеф #готварскиконкурс #фотоконкурс #конкурсвеликден #великденскарецепта #рецептазавеликден #мастършеф #рецепта #рецепти
Здравейте! ?
Тъй като наближава Великден и по традиция всеки ще боядисва яйца, реших, че е хубаво да споделя нещо с Вас. ?
Ще Ви отнеме само няколко минути да прочетете написаното. ?
Някои от Вас сигурно нямат възможност да се снабдят с домашни яйца, затова купуват от магазините. Знаете ли обаче какво значение има маркировката върху яйцата?
Важно значение има първата цифра от маркировката. Ето какво означава всяка една от тях:
0 - био яйце, снесено от био кокошка;
1 - яйце, снесено от свободно тичаща кокошка, вероятно на полянка;
2 - яйце, снесено от кокошка, живяла при подово отглеждане или, иначе казано, в хангар с много кокошки. Често им е тясно;
3 - яйце, снесено от кокошка, отглеждана в клетка с други кокошки, вероятно в помещение с клетки, натрупани на етажи. Там е най-тясно и стресово за кокошките.
В кода следва означение BG, което показва произхода и цифри с номера на производителя.
Молбата ми към Вас е, ако имате възможност, да не закупувате яйца с маркировка, започваща с номер 3.
Избирайте такива с маркировка 0 или 1. По-скъпи са, но си заслужава.
По този начин може би ще помогнем за намаляването на стреса върху кокошките и клетъчното им отглеждане. Те са живи същества, птици, искат свобода. В клетката обаче дори не могат да разперят криле.
Благодаря за отделеното време! ?
#яйце
#кокошка
#пилешко
#пиле
#великден
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития