МАНДАРИНКИ по идея от руски кулинарен блог.
Освен с червен пипер,"мандаринките" могат да се "облекат" с настъргани варени моркови,каквито варианти също съм срещала из кулинарното руско блог пространство.Обичам да се ровя из руските кулинарни форуми,защото съм очарована(меко казано)от креативността и невероятната комбинативност на обикновената руска жена.Имат толкова интересни идеи,някои от тях направо откачени,толкова откачени,че направо гениални.
Веднага ще дам един пример.
Как да си направим шайби ананас за коктейли и сладкиши от ... внимание!...от тиквички!?
Тиквичките се обелват,нарязват се на дебели колелца,изрязват се с кръгла формичка в средата,подреждат се в буркан,заливат се със сок от ананас и се заваряват за вакуумиране на капачката.Това е!Ананас от тиквичка!!!
И солени мандаринки
Необходими продукти:
125 гр крема сирене
100 гр обезсолено краве сирене
100 гр кашкавал
1 сл майонеза домашна
черен пипер на вкус
скилидка чесън
щипка сол
червен пипер за овалване
дафинов лист за украса
Счукваме чесъна с щипка сол,разбъркваме с крема сиренето и майонезата.Добавяме настърганите на най-ситно ренде кашкавал и сирене.Омесваме добре и оформяме топчета,които овалваме в червен пипер/или друга подправка по избор/.Украсяваме с дафинови листенца и поднасяме.Получават се около 20 броя с големината на голям бонбон.
Антоанета Ранчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Петя Танчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?