Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Добро утро! ?☀️
Ето какво си похапнахме днес за закуска! ?❤

ПАЛАЧИНКИ

Че палачинките са любима закуска на малки и големи няма никакъв спор. ? Сигурно на пръсти се броят хората, които не ги обичат. Със сиренце, сладко, конфитюр, шоколад, кашкавал или каквото там обичате, те са вкусни, мекички, наслада за небцето и сетивата.❤
А рецептата, която ще ви предложа днес не е вълшебна, но ако я пробвате и спазите всичко, то резултатът ще е наистина вълшебен.?❤?

Продукти за 13 палачинки /ползвам тиган за палачинки с диаметър на дъното 24см./

3 големи или 4 малки яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч.олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
щипка сода бикарбонат
1 ванилия
около 2 ч.ч. брашно
1 пакетче краве масло за намазване (ще ви остане от него)

Продуктите е добре да бъдат със стайна температура. Брашното пресейте предварително. Разбийте яйцата добре с миксер или телена бъркалка. Добавете прясното мляко, водата, олиото, содата, солта, захарта и ванилията като след всяко разбивате за кратко. Накрая добавете брашното и бъркайте, докато се получи гладка смес без бучки. Тук е мястото да уточня, че брашното не трябва да се слага наведнъж. Добавяйте го постепенно, за да не  направите гъста сместа. Количеството на брашното зависи от големината на яйцата, на чаената ви чаша (знаете, че са с различна вместимост) и от качеството на самото брашно.
Гъстотата на тестото за палачинки трябва да е нещо като много рядка боза. Сипана в тигана, трябва да се разлива много лесно и да облива дъното само с едно завъртане.
Ако все пак сгъстите повече тестото, то го разредете с малко мляко или вода. Ако е прекалено рядко, добавете малко брашно. Оставете готовата смес да почине поне половин час, преди да започнете да печете палачинките.
Всяка готова палачинка се намазва с краве масло.

image

Добро утро! ?☀️
Ето какво си похапнахме днес за закуска! ?❤
ПАЛАЧИНКИ
Че палачинките са любима закуска на малки и големи няма никакъв спор. ? Сигурно на пръсти се броят хората, които не ги обичат. Със сиренце, сладко, конфитюр, шоколад, кашкавал или каквото там обичате, те са вкусни, мекички, наслада за небцето и сетивата.❤
А рецептата, която ще ви предложа днес не е вълшебна, но ако я пробвате и спазите всичко, то резултатът ще е наистина вълшебен.?❤?
Продукти за 13 палачинки /ползвам тиган за палачинки с диаметър на дъното 24см./
3 големи или 4 малки яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч.олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
щипка сода бикарбонат
1 ванилия
около 2 ч.ч. брашно
1 пакетче краве масло за намазване (ще ви остане от него)
Продуктите е добре да бъдат със стайна температура. Брашното пресейте предварително. Разбийте яйцата добре с миксер или телена бъркалка. Добавете прясното мляко, водата, олиото, содата, солта, захарта и ванилията като след всяко разбивате за кратко. Накрая добавете брашното и бъркайте, докато се получи гладка смес без бучки. Тук е мястото да уточня, че брашното не трябва да се слага наведнъж. Добавяйте го постепенно, за да не  направите гъста сместа. Количеството на брашното зависи от големината на яйцата, на чаената ви чаша (знаете, че са с различна вместимост) и от качеството на самото брашно.
Гъстотата на тестото за палачинки трябва да е нещо като много рядка боза. Сипана в тигана, трябва да се разлива много лесно и да облива дъното само с едно завъртане.
Ако все пак сгъстите повече тестото, то го разредете с малко мляко или вода. Ако е прекалено рядко, добавете малко брашно. Оставете готовата смес да почине поне половин час, преди да започнете да печете палачинките.
Всяка готова палачинка се намазва с краве масло.

#палачинки#десерт#закуска

image
image
image

image

image
Галя Атанасова създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Красиви и леки кремчета. | #рецепти #лекикремчета #красивиилесникремчета

Рецепта за Красиви и леки кремчета.

Рецепта за Красиви и леки кремчета.

Рецепта за Красиви и леки кремчета. Лесни кремчета без варене.
Рецепта за десерт-Красиви и леки кремчета.
Галя Атанасова създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за десерт с обикновени вафли. | #рецепти #лесендесертсвафли #десертсобикновенивафли

Рецепта за десерт с обикновени вафли.

Рецепта за десерт с обикновени вафли.

Рецепта за десерт с обикновени вафли. Лесен десерт с обикновени вафли.
Рецепта за десерт с обикновени вафли.
Галя Атанасова създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за Кюфтета с доматен сос. | #рецепти #кюфтетасдоматенсос #вкусникюфтетасъссос

Рецепта за Кюфтета с доматен сос.

Рецепта за Кюфтета с доматен сос.

Рецепта за Кюфтета с доматен сос. Вкусни Кюфтета с доматен сос. <br>Рецепта за Кюфтета с доматен сос.
Галя Атанасова създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за пълнени кремвирши. | #рецепти #пълненикремвирши #вкусниибързипълненикремвирши

Рецепта за пълнени кремвирши.

Рецепта за пълнени кремвирши.

Рецепта за пълнени кремвирши.Вкусни и бързи пълнени кремвирши.
Рецепта за пълнени кремвирши.

Мъфини с тиква и мед. Любими за този сезон. Чудесна комбинация със сутрешно или следобедно кафе.?
Необходими съставки:
тиква 300 грама
яйца 2 броя
олио 1/2 чаена чаша
мед 1/2 чаена чаша
брашно 2 чаени чаши
овесени ядки 1чаена чаша
орехи 30 грама
стафиди 30 грама
бакпулвер 2 чаени лъжици
ванилии 2 броя
канела 1/2 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Първо сваряваме тиквата. След като е готова и изстине, я правим на пюре.
Смесваме всички мокри съставки. Смесваме и всички сухи в друга купа. Малко по малко прибавяме брашнената смес към мокрите съставки и бъркаме до хомогенност. Най-накрая прибавяме пюрето от тиква и смлените орехи. Бъркаме с лъжица до смесване.
Разпределяме във формички за мъфини или ако искаме цял кекс във форма за кекс. Печем на предварително загрята фурна на 180° за около 30мин. Проверяваме с клечка дали са готови. Оставяме ги да изстинат и са готови за утрешното кафе. ❤?☕

image
Галя Атанасова създаде рецепта / статия
4 год

Рецепта за пикантна разядка. | #рецепти #предястиебезмесо #пикантнаразядкапредястие

Рецепта за пикантна разядка.

Рецепта за пикантна разядка.

Рецепта за пикантна разядка. Подходяща за предястие пикантна разядка. <br> Рецепта за пикантна разядка.

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития