20 Веган Рецепти! Вкусни и Лесни Веган Рецепти - Удоволствие за Цялото Семейство - 2-ра част

Коментари · 103 Прегледа

Продължаваме с втора част на нашите 20 Веган Рецепти! Вкусни и Лесни Веган Рецепти, с които да се храните здравословно.

ПРЕДИШНИТЕ ВЕГАН РЕЦЕПТИ | СЛЕДВАЩИТЕ ВЕГАН РЕЦЕПТИ

8.Веган Спагети с Крем от Броколи и Чесън

  • Продукти:
    • 350г веган спагети
    • 1 глава броколи, нарязана
    • 3 скилидки нарязан чесън
    • 2 супени лъжици зехтин
    • 1 чаша веган сметана
    • Сок от 1 лимон
    • Сол и черен пипер на вкус
  • Начин на приготвяне:
    1. Сварете спагетите според инструкциите на опаковката.
    2. В голям тенджера сварете броколите до омекване.
    3. Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна за минута.
    4. Добавете веган сметаната и овкусете със сол и пипер.
    5. Смесете с карфиола и спагетите.
    6. Поднесете с пресен лимонов сок.

9.Веган Бурито с Нарязани Зеленчуци и Чоризо

  • Продукти:
    • 4 вегански тортили
    • 1 чаша нарязан сладък картоф
    • 1 чаша черен фасул (предварително сварен или от консерва)
    • 1 чаша нарязани червени чушки
    • 1 чаша нарязани зелени чушки
    • 1 пакет веган чоризо
    • Сол и черен пипер на вкус
  • Начин на приготвяне:
    1. Загрейте тортилите във фурната за няколко минути.
    2. В тиган запържете нарязаните зеленчуци и веган чоризото до омекване.
    3. Добавете предварително сварениш черен фасул и овкусете със сол и пипер.
    4. Напълнете тортилите със сместа.
    5. Сервирайте с пикантен чили сос за горещо изживяване.

10.Веган Тиквени Палачинки с Карамелов Сос

  • Продукти:
    • 1/2 чаша кокосово масло
    • 1/2 чаша захар
    • 1/4 чаша веган сметана
    • 1 чаша пюре от тиква
    • 1 чаша веган мляко
    • 2 супени лъжици кокосово масло
    • 2 супени лъжици пудра захар
    • 1 чаша брашно
    • 1 чаена лъжичка бакпулвер
    • 1 чаена лъжичка канела
    • За карамеловия сос:
  • Начин на приготвяне:
    1. В купа смесете тиквеното пюре, веган млякото, кокосовото масло и захарта.
    2. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и канелата.
    3. Обединете сухите и течните съставки и разбъркайте до получаване на гладко тесто.
    4. Печете палачинките на средно висока температура за около 2 минути от всяка страна.
    5. За карамеловия сос, стопете кокосовото масло и захарта в тенджера на среден огън.
    6. Прибавете веган сметаната и разбъркайте до получаване на гладка текстура.
    7. Поднесете палачинките с топъл карамелов сос.

11. Песто Паста с Пресни Зеленчуци

Продукти:

  • 400 гр. спагети
  • 2 чаши пресен босилек
  • чаша наситнен пресен чесън
  • чаша олио от нар
  • Сок от 1 лимон
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 чаши нарязани пресни зеленчуци (както моркови, тиквички, чери домати)

Начин на приготвяне:

  1. Според инструкциите на опаковката, сварете спагетите в подсолена вода до готовност.
  2. В блендер или фудпроцесор смесете босилека, чесъна, олиото от нар, лимоновия сок, солта и пипера, докато се получи гладка песто текстура.
  3. В голям тиган гответе зеленчуците до леко омекване.
  4. Смесете сварените спагети с песто сместа и зеленчуците. Подправете с още сол и пипер по вкус и сервирайте топло.

12. Бургери с Чиа и Ленени Семена

Продукти:

  • 1 кг. кашкавал от киноа
  • чаша чиа семена
  • чаша ленени семена
  • 1 глава настърган лук
  • 2 скилидки настърган чесън
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион
  • 1 чаена лъжичка сол
  • чаена лъжичка черен пипер
  • Питки за бургер

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа смесете кашкавала от киноа, чиа и ленените семена, лука, чесъна, кимиона, солта и пипера.
  2. Формирайте сместа в бургери и печете на грил или в тиган до златисто от всички страни.
  3. Сервирайте в питките с предпочитаните добавки и сосове.

13. Печени Тиквички с Карамелизиран Лук и Босилек

Продукти:

  • 4 средно големи тиквички
  • 2 големи глави лук
  • 2 скилидки настърган чесън
  • 2 с.л. олио от кокос
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен босилек за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Предварително загрейте фурната на 200 градуса Целзий.
  2. Нарежете тиквичките на дълги филии и нарежете лука.
  3. На тава за печене разпределете тиквичките и лука. Полейте с олиото от кокос и балсамовия оцет. Посипете с чесън, сол и пипер.
  4. Печете във фурната за около 20 минути или докато зеленчуците започнат да се карамелизират.
  5. Сервирайте с пресен босилек за още вкус и аромат.

14. Къри със Зеленчуци и Кокосово Мляко

Продукти:

  • 2 скилидки настърган чесън
  • 1 настърган джинджифил
  • 1 глава нарязан лук
  • 2 с.л. къри паста
  • 400 мл. кокосово мляко
  • 2 моркова, нарязани на колелца
  • 1 червена чушка, нарязана на ленти
  • 1 патладжан, нарязан на кубчета
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Сварен басмати ориз за сервиране
  • Пресен кориандър за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. На среден огън загрейте тиган с малко олио.
  2. Запържете чесъна, джинджифила и лука до омекване.
  3. Добавете къри пастата и продължете да готвите за още 2 минути.
  4. Прибавете кокосовото мляко и оставете да заври.
  5. Добавете морковите, червения пипер и патладжана. Овкусете със сол и пипер.
  6. Оставете на котлона за около 15-20 минути или докато зеленчуците са готови.
  7. Сервирайте върху сварен басмати ориз и гарнирайте с пресен кориандър.

ПРЕДИШНИТЕ ВЕГАН РЕЦЕПТИ | СЛЕДВАЩИТЕ ВЕГАН РЕЦЕПТИ

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg