Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

ПАНИРАНИ БАНАНИ 

Продукти: 
2 банана 
2 яйца 
2 ванилии 
1 к.ч. прясно мляко 
50 г брашно 
30 г галета 
олио 

Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, ванилията, брашното и галетата. Трябва да се получи доста гъста каша.  
Обелваме бананите и ги оставяме цели, но ако са прекалено дълги, ги срязваме на две.  
Потапяме бананите в кашата и ги пържим в олиото, до получаването на златиста коричка. 
Сервираме ги топли, заляти с разтопен шоколад и топка сладолед! ❤?

image

ПАНИРАНИ БАНАНИ 

Продукти: 
2 банана 
2 яйца 
2 ванилии 
1 к.ч. прясно мляко 
50 г брашно 
30 г галета 
олио 

Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, ванилията, брашното и галетата. Трябва да се получи доста гъста каша.  
Обелваме бананите и ги оставяме цели, но ако са прекалено дълги, ги срязваме на две.  
Потапяме бананите в кашата и ги пържим в олиото, до получаването на златиста коричка. 
Сервираме ги топли, заляти с разтопен шоколад и топка сладолед! ❤?

image

ПАНИРАНИ БАНАНИ 

Продукти: 
2 банана 
2 яйца 
2 ванилии 
1 к.ч. прясно мляко 
50 г брашно 
30 г галета 
олио 

Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, ванилията, брашното и галетата. Трябва да се получи доста гъста каша.  
Обелваме бананите и ги оставяме цели, но ако са прекалено дълги, ги срязваме на две.  
Потапяме бананите в кашата и ги пържим в олиото, до получаването на златиста коричка. 
Сервираме ги топли, заляти с разтопен шоколад и топка сладолед! ❤?

imageimage

ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН" 

Продукти: 
600 г пилешки гърди 
100 г шунка 
4-5 кисели краставички (средни по размер) 
1 малка консерва сладка царевица 
2 глави лук (големи) 
1-2 скилидки чесън 
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби. 
400 мл. готварска сметана 
кашкавал за поръсване 
млян черен пипер 
сол 
олио 

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите. 
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно. 
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто. 
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца. 
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица. 
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка. 
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто. 

#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен

image

ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН" 

Продукти: 
600 г пилешки гърди 
100 г шунка 
4-5 кисели краставички (средни по размер) 
1 малка консерва сладка царевица 
2 глави лук (големи) 
1-2 скилидки чесън 
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби. 
400 мл. готварска сметана 
кашкавал за поръсване 
млян черен пипер 
сол 
олио 

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите. 
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно. 
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто. 
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца. 
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица. 
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка. 
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто. 

#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен

image

ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН" 

Продукти: 
600 г пилешки гърди 
100 г шунка 
4-5 кисели краставички (средни по размер) 
1 малка консерва сладка царевица 
2 глави лук (големи) 
1-2 скилидки чесън 
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби. 
400 мл. готварска сметана 
кашкавал за поръсване 
млян черен пипер 
сол 
олио 

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите. 
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно. 
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто. 
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца. 
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица. 
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка. 
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто. 

#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен

image

ВАРИАЦИЯ НА ПИЛЕ "ЖУЛИЕН" 

Продукти: 
600 г пилешки гърди 
100 г шунка 
4-5 кисели краставички (средни по размер) 
1 малка консерва сладка царевица 
2 глави лук (големи) 
1-2 скилидки чесън 
200 г топено сирене /две опаковки от тези правоъгълните/ Вкусът е по желание, аз използвах с вкус на сметана и с вкус на гъби. 
400 мл. готварска сметана 
кашкавал за поръсване 
млян черен пипер 
сол 
олио 

Нарязваме пилешкото филе на жулиени и го овкусяваме със сол, млян черен пипер и наситнения на ситно чесън. Оставяме за малко настрани да поеме ароматите. 
През това време нарязваме на тънки ивици шунката и киселите краставички, а лукът на ситно. 
В голям тиган загряваме олио и слагаме пилешкото филе да се пържи. След като започне леко да става златисто, добавяме шунката и нарязания лук. Продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото стане златисто. 
След като филето добие желания цвят, прибавяме в тигана сметаната и топеното сирене, което сме нарязали на малки парченца. 
Разбъркваме добре. След като сиренето се разтопи прибавяме киселите краставички и сладката царевица. 
Оставяме на котлона за още 2-3 минути, овкусяваме със сол ако е необходимо и прехвърляме всичко в тавичка. 
Поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 200° до златисто. 

#пиле#пилежулиен#основно#вариациянапилежулиен

image
image
image

ДОМАШНА ЛАЗАНЯ БОЛОНЕЗЕ С ФИНИ КОРИ ЗА БАНИЦА 

Продукти: 
1 пакет фини кори за баница 
кашкавал - за поръсване 

ЗА СОС БОЛОНЕЗЕ 
500 г кайма (най-добре би се получило ако използвате комбинация от различна кайма - говежда и свинска в съотношение 5:2 ) 
1 консерва/буркан домати на кубчета 
1 с.л. доматено пюре  
2 средно големи глави лук 
2-3 скилидки чесън 
1 к.л.захар 
кимион 
черен пипер 
чубрица 
сол 
олио 
50-60 мл. вода 

ЗА СОС БЕШАМЕЛ 
800 мл. прясно мляко 
60-70 г масло 
4 с.л. брашно 
черен или бял пипер 
настъргано индийско орехче 
сол 

За сос Болонезе  
Първо овкусяваме каймата с кимион, сол и черен пипер и добавяме в каймата 2 с.л. вода. Омесваме хубаво. 
След това запържваме каймата /трябва да стане на ситни трохи/ и добавяме нарязания лук - задушаваме за няколко минути и прибавяме доматите, заедно с 1 к.л. захар. След около 10 минути добавяме подправки (сол, черен пипер, чубрица), доматено пюре, нарязания на филийки чесън и водата. Оставяме на котлона докато се сгъсти, като от време на време разбъркваме, след което сваляме от огъня, похлупваме и оставяме настрани. 

За сос Бешамел 
В дълбок съд, поставен на умерен огън стопяваме маслото. Към него, след като се отдръпне от огъня, бавно, лъжица по лъжица прибавяме брашното. Съдът се слага за малко на огъня (да се позатопли) и при постоянно разбъркване се прибавя част от млякото, докато се получи кремообразна смес. Слагаме отново съдът на огъня и сместа се вари, докато се посгъсти, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме бавно останалото мляко. Подправяме соса със сол, пипер и настъргано индийско орехче. Изсипваме в сух чист съд и го похлупваме. 

Избираме подходяща тава. Намазваме я с олио. Аз използвам тава с размер 18см./30см. и по този начин получавам по-висока лазаня. Корите както са на куп ги срязвам на две, за да се оразмерят по тавата. 

Слагаме 3 кори отдолу, за да е стабилно и да не се разпада след това. Върху корите слагаме първо сос Болонезе, разнасяме добре, след това посипваме от соса Бешамел и поръсваме обилно с настърган кашкавал, отгоре слагаме две кори. Слагаме по малко Бешамел, защото ще ни трябва и за накрая. 
Повтаряме така до предпоследната двойка кори, тогава слагаме само сос Болонезе и слагаме последните две кори и изсипваме всичкия Бешамел, настъргваме повече кашкавал и слагаме в предварително загрята фурна на 200° за 30 мин. 

#лазаня#коризабаница#болонезе#бешамел#кайма

image

ДОМАШНА ЛАЗАНЯ БОЛОНЕЗЕ С ФИНИ КОРИ ЗА БАНИЦА 

Продукти: 
1 пакет фини кори за баница 
кашкавал - за поръсване 

ЗА СОС БОЛОНЕЗЕ 
500 г кайма (най-добре би се получило ако използвате комбинация от различна кайма - говежда и свинска в съотношение 5:2 ) 
1 консерва/буркан домати на кубчета 
1 с.л. доматено пюре  
2 средно големи глави лук 
2-3 скилидки чесън 
1 к.л.захар 
кимион 
черен пипер 
чубрица 
сол 
олио 
50-60 мл. вода 

ЗА СОС БЕШАМЕЛ 
800 мл. прясно мляко 
60-70 г масло 
4 с.л. брашно 
черен или бял пипер 
настъргано индийско орехче 
сол 

За сос Болонезе  
Първо овкусяваме каймата с кимион, сол и черен пипер и добавяме в каймата 2 с.л. вода. Омесваме хубаво. 
След това запържваме каймата /трябва да стане на ситни трохи/ и добавяме нарязания лук - задушаваме за няколко минути и прибавяме доматите, заедно с 1 к.л. захар. След около 10 минути добавяме подправки (сол, черен пипер, чубрица), доматено пюре, нарязания на филийки чесън и водата. Оставяме на котлона докато се сгъсти, като от време на време разбъркваме, след което сваляме от огъня, похлупваме и оставяме настрани. 

За сос Бешамел 
В дълбок съд, поставен на умерен огън стопяваме маслото. Към него, след като се отдръпне от огъня, бавно, лъжица по лъжица прибавяме брашното. Съдът се слага за малко на огъня (да се позатопли) и при постоянно разбъркване се прибавя част от млякото, докато се получи кремообразна смес. Слагаме отново съдът на огъня и сместа се вари, докато се посгъсти, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме бавно останалото мляко. Подправяме соса със сол, пипер и настъргано индийско орехче. Изсипваме в сух чист съд и го похлупваме. 

Избираме подходяща тава. Намазваме я с олио. Аз използвам тава с размер 18см./30см. и по този начин получавам по-висока лазаня. Корите както са на куп ги срязвам на две, за да се оразмерят по тавата. 

Слагаме 3 кори отдолу, за да е стабилно и да не се разпада след това. Върху корите слагаме първо сос Болонезе, разнасяме добре, след това посипваме от соса Бешамел и поръсваме обилно с настърган кашкавал, отгоре слагаме две кори. Слагаме по малко Бешамел, защото ще ни трябва и за накрая. 
Повтаряме така до предпоследната двойка кори, тогава слагаме само сос Болонезе и слагаме последните две кори и изсипваме всичкия Бешамел, настъргваме повече кашкавал и слагаме в предварително загрята фурна на 200° за 30 мин. 

#лазаня#коризабаница#болонезе#бешамел#кайма

image

ДОМАШНА ЛАЗАНЯ БОЛОНЕЗЕ С ФИНИ КОРИ ЗА БАНИЦА 

Продукти: 
1 пакет фини кори за баница 
кашкавал - за поръсване 

ЗА СОС БОЛОНЕЗЕ 
500 г кайма (най-добре би се получило ако използвате комбинация от различна кайма - говежда и свинска в съотношение 5:2 ) 
1 консерва/буркан домати на кубчета 
1 с.л. доматено пюре  
2 средно големи глави лук 
2-3 скилидки чесън 
1 к.л.захар 
кимион 
черен пипер 
чубрица 
сол 
олио 
50-60 мл. вода 

ЗА СОС БЕШАМЕЛ 
800 мл. прясно мляко 
60-70 г масло 
4 с.л. брашно 
черен или бял пипер 
настъргано индийско орехче 
сол 

За сос Болонезе  
Първо овкусяваме каймата с кимион, сол и черен пипер и добавяме в каймата 2 с.л. вода. Омесваме хубаво. 
След това запържваме каймата /трябва да стане на ситни трохи/ и добавяме нарязания лук - задушаваме за няколко минути и прибавяме доматите, заедно с 1 к.л. захар. След около 10 минути добавяме подправки (сол, черен пипер, чубрица), доматено пюре, нарязания на филийки чесън и водата. Оставяме на котлона докато се сгъсти, като от време на време разбъркваме, след което сваляме от огъня, похлупваме и оставяме настрани. 

За сос Бешамел 
В дълбок съд, поставен на умерен огън стопяваме маслото. Към него, след като се отдръпне от огъня, бавно, лъжица по лъжица прибавяме брашното. Съдът се слага за малко на огъня (да се позатопли) и при постоянно разбъркване се прибавя част от млякото, докато се получи кремообразна смес. Слагаме отново съдът на огъня и сместа се вари, докато се посгъсти, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме бавно останалото мляко. Подправяме соса със сол, пипер и настъргано индийско орехче. Изсипваме в сух чист съд и го похлупваме. 

Избираме подходяща тава. Намазваме я с олио. Аз използвам тава с размер 18см./30см. и по този начин получавам по-висока лазаня. Корите както са на куп ги срязвам на две, за да се оразмерят по тавата. 

Слагаме 3 кори отдолу, за да е стабилно и да не се разпада след това. Върху корите слагаме първо сос Болонезе, разнасяме добре, след това посипваме от соса Бешамел и поръсваме обилно с настърган кашкавал, отгоре слагаме две кори. Слагаме по малко Бешамел, защото ще ни трябва и за накрая. 
Повтаряме така до предпоследната двойка кори, тогава слагаме само сос Болонезе и слагаме последните две кори и изсипваме всичкия Бешамел, настъргваме повече кашкавал и слагаме в предварително загрята фурна на 200° за 30 мин. 

#лазаня#коризабаница#болонезе#бешамел#кайма

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития