Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ 

Продукти: 
1кг. пилешко филе 
10 бр. пресни печурки 
400 мл. готварска сметана 
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/ 
2-3 скилидки чесън 
олио 
сол 
млян черен пипер 

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани. 
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи. 
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре. 


#пилешкофиле#сметана#топеносирене#гъби#пилешкофилесъссметана#обяд#вечеря

image

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ 

Продукти: 
1кг. пилешко филе 
10 бр. пресни печурки 
400 мл. готварска сметана 
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/ 
2-3 скилидки чесън 
олио 
сол 
млян черен пипер 

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани. 
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи. 
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре. 


#пилешкофиле#сметана#топеносирене#гъби#пилешкофилесъссметана#обяд#вечеря

image

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ 

Продукти: 
1кг. пилешко филе 
10 бр. пресни печурки 
400 мл. готварска сметана 
100 г топено сирене /аз използвах с вкус на сметана, но може и с вкус на гъби/ 
2-3 скилидки чесън 
олио 
сол 
млян черен пипер 

Нарязваме пилешкото филе на хапки. Загряваме малко олио в тиган и слагаме филето да се запържва. Добавяме нарязания на филийки чесън и овкусяваме с малко сол и черен пипер. Запържваме хапките до златисто, след което ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрани. 
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в тигана да се запържат, ако е необходимо добавяме още малко олио. Овкусяваме и гъбите с малко сол. След като гъбите са готови връщаме към тях пилешкото филе, добавяме сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Готвим докато топеното сирене се разтопи. 
По желание ястието може да се поднесе в керемидка със запечен кашкавал отгоре. 


#пилешкофиле#сметана#топеносирене#гъби#пилешкофилесъссметана#обяд#вечеря

image
image
image

Торта ФАНТАЗИЯ ?❤  


Продукти: 
3 опаковки от по два блата на Unabella /с вкус ванилия, с вкус какао и с вкус тирамису/ 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вус ванилия 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вкус какао 
2 кутии краве мляко 
2-3 банана 
1ч.ч.счукани на ситно орехи 
захар 

Приготвяме карамелизирания сироп като първо карамелизираме 3 с.л. захар, след това добавяме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме да кипне. Готовият сироп оставяме да се охлажда. 
После си приготвяме кремовете по описания на пакетчето начин, но искам да отбележа, че ако обичате да ви е по-сладко /като мен?/ сложете малко повече захар от посоченото на опаковката. 
Нарязваме бананите на колелца. 
И започваме реденето на тортата, което всеки ще направи спрямо своите предпочитания и фантазия! ? Като при реденето всеки блат се сиропира с карамелизирания сироп, залива се с крем и върху него се редят или банани или се поръсва с натрошените орехи. Така се процедира с всички блатове, като последния се окрасява по желание! ❤ 

#торта#тортафантазия#десерт

image

Торта ФАНТАЗИЯ ?❤  


Продукти: 
3 опаковки от по два блата на Unabella /с вкус ванилия, с вкус какао и с вкус тирамису/ 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вус ванилия 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вкус какао 
2 кутии краве мляко 
2-3 банана 
1ч.ч.счукани на ситно орехи 
захар 

Приготвяме карамелизирания сироп като първо карамелизираме 3 с.л. захар, след това добавяме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме да кипне. Готовият сироп оставяме да се охлажда. 
После си приготвяме кремовете по описания на пакетчето начин, но искам да отбележа, че ако обичате да ви е по-сладко /като мен?/ сложете малко повече захар от посоченото на опаковката. 
Нарязваме бананите на колелца. 
И започваме реденето на тортата, което всеки ще направи спрямо своите предпочитания и фантазия! ? Като при реденето всеки блат се сиропира с карамелизирания сироп, залива се с крем и върху него се редят или банани или се поръсва с натрошените орехи. Така се процедира с всички блатове, като последния се окрасява по желание! ❤ 

#торта#тортафантазия#десерт

image

Торта ФАНТАЗИЯ ?❤  


Продукти: 
3 опаковки от по два блата на Unabella /с вкус ванилия, с вкус какао и с вкус тирамису/ 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вус ванилия 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вкус какао 
2 кутии краве мляко 
2-3 банана 
1ч.ч.счукани на ситно орехи 
захар 

Приготвяме карамелизирания сироп като първо карамелизираме 3 с.л. захар, след това добавяме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме да кипне. Готовият сироп оставяме да се охлажда. 
После си приготвяме кремовете по описания на пакетчето начин, но искам да отбележа, че ако обичате да ви е по-сладко /като мен?/ сложете малко повече захар от посоченото на опаковката. 
Нарязваме бананите на колелца. 
И започваме реденето на тортата, което всеки ще направи спрямо своите предпочитания и фантазия! ? Като при реденето всеки блат се сиропира с карамелизирания сироп, залива се с крем и върху него се редят или банани или се поръсва с натрошените орехи. Така се процедира с всички блатове, като последния се окрасява по желание! ❤ 

#торта#тортафантазия#десерт

image

Торта ФАНТАЗИЯ ?❤  


Продукти: 
3 опаковки от по два блата на Unabella /с вкус ванилия, с вкус какао и с вкус тирамису/ 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вус ванилия 
1 пакетче пудинг за бисквитена торта на Dr. Oetker с вкус какао 
2 кутии краве мляко 
2-3 банана 
1ч.ч.счукани на ситно орехи 
захар 

Приготвяме карамелизирания сироп като първо карамелизираме 3 с.л. захар, след това добавяме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме да кипне. Готовият сироп оставяме да се охлажда. 
После си приготвяме кремовете по описания на пакетчето начин, но искам да отбележа, че ако обичате да ви е по-сладко /като мен?/ сложете малко повече захар от посоченото на опаковката. 
Нарязваме бананите на колелца. 
И започваме реденето на тортата, което всеки ще направи спрямо своите предпочитания и фантазия! ? Като при реденето всеки блат се сиропира с карамелизирания сироп, залива се с крем и върху него се редят или банани или се поръсва с натрошените орехи. Така се процедира с всички блатове, като последния се окрасява по желание! ❤ 

#торта#тортафантазия#десерт

image
image
image

БАНИЧКИ С БАНАН 


Продукти:
2 пак. ванилия 
100 гр. масло 
1 пак. бакпулвер 
4 бр. яйца 
4 бр. банани 
1 ч.ч. краве прясно мляко 
1 ч.ч. брашно тип 500 
1 пак. кори за баница 
захар 


В дълбок съд разбиваме яйцата с миксер, добавяме млякото, ванилията и постепено добавяме пресятото брашно с бакпулвера, разбъркваме добре. Накрая към сместа се прибавят и намачканите с вилица банани. 
Взимаме две кори, всяка намазваме с разтопено масло и ги поставяме една върху друга. Отгоре равномерно поръсваме с две супени лъжици и половина захар. 
Сипваме от плънката върху половината кора и навиваме на руло, като краищата на корите сгъваме навътре, за да не изтече плънката. 
Процедираме така с всички кори.  
Готовите рула се редят в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене и отгоре се намазват с разтопено масло. 
Печем 30 мин. на 180° 

#банички#баничкисбанан#закуска#десерт

image

БАНИЧКИ С БАНАН 


Продукти:
2 пак. ванилия 
100 гр. масло 
1 пак. бакпулвер 
4 бр. яйца 
4 бр. банани 
1 ч.ч. краве прясно мляко 
1 ч.ч. брашно тип 500 
1 пак. кори за баница 
захар 


В дълбок съд разбиваме яйцата с миксер, добавяме млякото, ванилията и постепено добавяме пресятото брашно с бакпулвера, разбъркваме добре. Накрая към сместа се прибавят и намачканите с вилица банани. 
Взимаме две кори, всяка намазваме с разтопено масло и ги поставяме една върху друга. Отгоре равномерно поръсваме с две супени лъжици и половина захар. 
Сипваме от плънката върху половината кора и навиваме на руло, като краищата на корите сгъваме навътре, за да не изтече плънката. 
Процедираме така с всички кори.  
Готовите рула се редят в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене и отгоре се намазват с разтопено масло. 
Печем 30 мин. на 180° 

#банички#баничкисбанан#закуска#десерт

image

БАНИЧКИ С БАНАН 


Продукти:
2 пак. ванилия 
100 гр. масло 
1 пак. бакпулвер 
4 бр. яйца 
4 бр. банани 
1 ч.ч. краве прясно мляко 
1 ч.ч. брашно тип 500 
1 пак. кори за баница 
захар 


В дълбок съд разбиваме яйцата с миксер, добавяме млякото, ванилията и постепено добавяме пресятото брашно с бакпулвера, разбъркваме добре. Накрая към сместа се прибавят и намачканите с вилица банани. 
Взимаме две кори, всяка намазваме с разтопено масло и ги поставяме една върху друга. Отгоре равномерно поръсваме с две супени лъжици и половина захар. 
Сипваме от плънката върху половината кора и навиваме на руло, като краищата на корите сгъваме навътре, за да не изтече плънката. 
Процедираме така с всички кори.  
Готовите рула се редят в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене и отгоре се намазват с разтопено масло. 
Печем 30 мин. на 180° 

#банички#баничкисбанан#закуска#десерт

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития