Рецепта за плодов сладкиш | #плодовдесерт #рецепта #десерт #череши #вишни
Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.
Рецепта за плодов сладкиш | #плодовдесерт #рецепта #десерт #череши #вишни
Рецепта за тиролска плодова пита | #плодовапита #рецепта #десерт #тролска # тиролскаплодовапита
Рецепта за киевски сладкиш с череши | #сладкиш #рецепта #десерт #киевскисладкиш
Слънчогледово олио - какво трябва да знаем за него | #олио #слънчоглез #слънчогледовоолио
И второто предложение:
Ябълков сладкиш с бутер тесто
Необходими продукти:
400 гр бутер тесто
6 ябълки
100 гр масло
250 гр захар
Начин на приготвяне:
В касерола загрях маслото и изсипах захарта. Добавих около 60 мл вода и започнах да бъркам. Първо се разтопи захарта, след това започва да кипи и след около 10 мин на максимална степен започва да променя цвета си. Когато се получи красив карамелен цвят, изсипете в тавичка. Моята е с размер 26 см. Ябълките се белят, почистват се от семената и се режат на 6-8 парчета. Подреждаме ги върху поохладения карамел и печем до златисто в предварително загрята фурна. Когато са готови, завиваме с бутер тесто, което сме изрязали в кръг с размера на тавата. Връщаме във фурната за още около 15 мин, или до готовност на тестото. Оставяме да се охлади мъничко и обръщаме сладкиша в подходяща чиния.
Пускам две рецепти като предложения за празника - Сирни заговезни. Малко отзад напред, защото и двете са за десерт, но това е, което мога да направя предварително.
Останалите ястия по-късно. Могат да послужат за друг повод.
И така, първото е съвсем тематично:
Бисквитена торта с халва и маскарпоне
Необходими продукти:
1 двоен пак. бисквити
250 гр маскарпоне
150 гр тахан халва
100 гр черен шоколад
250 мл течна сметана
2 с. л. пудра захар
мляко за бисквитите
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Халвата се настъргва на едро ренде и се смесва с маскарпонето. 100 мл от сметаната се загрява на котлона, но без да завира и се прибавя натрошения шоколад. Бъркаме енергично до напълното разтопяване. Останалите 150 мл сметана се разбиват с пудрата захар до твърди връхчета и се добавят към сместа с халвата.
Аз използвах бисквитки Petit Beurre от Лидл, от двойните пакетчета и отидоха почти всички. Формата е с размери 26х16.
Всяка бисквитка се топва в затоплено мляко и се реди първия пласт. Слагаме от крема с халва. После пак бисквитки, шоколад. Бисквитки - крем...и така докато свършат продуктите, като завършваме с шоколад. Поръсваме обилно с какао, аз добавих и стружки бял шоколад.
Снимки на парченца - утре ?
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития