Днес приготвих тези ароматни дюли с орехи, стафиди, канела и портокалови корички. Гарнирах със заквасена сметана, зрънца от нар, настърган лимон и шам фъстък.
Рецепта:
2 дюли
1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч вода
50 мл. червено вино(може и без него)
Сироп от малини.
Орехи, стафиди, портокалови корички, канела.
За декорация шам фъстък, нар, лимонова кора и заквасена сметана.
В тавичка изпивам захарта, водата, виното и малко от сиропа от малини. Сиропа от малини го слагам за цвят. След това нареждам дюлите като предварително съм отрязала на две и съм махнала семките така, че кората да е нагоре. Пека на 200 градуса на горен и долен реотан докато омекнат, след това ги обръщам и поливам от соса върху тях. Пека още малко и слагам в дупчиците орехи, канела, портокалови корички и стафиди и пак поливам със соса. Доопичам до приятен загар. Поднасям със заквасена сметана и декорирам с шам фъстък, нар и настъргана кора от лимон.
Галина Георгиева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?