Бърза шоколадова торта
#торта #шоколад #маскарпоне
Продукти
3 бр.какаови блата
За крема
500гр. Маскарпоне
400гр.течен шоколад
300гр. Кондензирано мляко
За украса
1опаковка пурички
100гр. Шоколад за оформяне на стърготини

Explore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
Бърза шоколадова торта
#торта #шоколад #маскарпоне
Продукти
3 бр.какаови блата
За крема
500гр. Маскарпоне
400гр.течен шоколад
300гр. Кондензирано мляко
За украса
1опаковка пурички
100гр. Шоколад за оформяне на стърготини
Бърза шоколадова торта
#торта #шоколад #маскарпоне
Продукти
3 бр.какаови блата
За крема
500гр. Маскарпоне
400гр.течен шоколад
300гр. Кондензирано мляко
За украса
1опаковка пурички
100гр. Шоколад за оформяне на стърготини
Cook Shot може да се похвали, че още един рожденик избра да посрещне рожденият си ден с домашна торта наше производство. ????
Този път тя беше класическа Френска Селска Торта.
Като любопитен факт за този торта бих искала да отбележа, че в нея няма нищо френско. Идва от Русия и там са я наричали ,,Домашна Руска Торта“ или ,, Медовик“. Предлагам и рецептата:
Продукти за блатовете ( ринг с d-21см)
1 яйце
150 г кристална захар
200 мл прясно мляко
2 с.л. мед
50 г масло
400 г брашно
За крема:
1200 г заквасена сметана или 3 кофички х 400 г
12 равни с.л. кристална захар
300 г смлени орехи
бурканче сладко от боровинки (по желание)
Приготвяне:
В по-дълбока тенджерка разбъркайте яйцето и захарта. Добавете меда, содата, прясното мляко и маслото. Сложете на котлона и варете на средна температура около 15- 30 минути в зависимост от силата на котлона ви. Имайте в предвид, че от содата тестото доста се увеличава и има възможност да изкипи. Разбъркайте и варете докато сместа придобие карамелен цвят. След това сваляме сместа от котлона и изчакваме леко да поизстине. Добавяме брашното и замесваме тесто. Използвайте кухненска везна, за да разделите тестото на 7 равни части. Блатовете се разточват тънко с дебелина 2-3 мм. Пекът се върху хартия за 5-7ми на 160 градуса. За крема се смесва заквасената сметана с пудрата захар. След като са изстинали блатовете в ринг сложете първият намажете със сладко от боровинки на вкус и сложете обилно от крема. Така докато сглобите цялата торта.Оставете я в хладилник з 24 часа и след това я поръсете с орехи.
Kоя в любимата ви домашна торта ?
Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития