Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

#Вълшебния вкус на плодовите салати#Статия

Думата салата означава "студено ястие ",приготвено от различни по вид продукти: зеленчуци , плодови, рибни, месни ,млечни, полято с оцет , зехтин, сол, майонезни сосове и други дресинги. Голяма част от салатите се използват като предястие и се консумира с различни аперитивни напитки. При приготвяне на салатата е добре продуктите да са с температура около 10 °C и не бива да се смесват студени и топли продукти . Обикновено салатите се приготвят по 100 ,150 или 200 г или в някои случаи в по- големи количества- в общи съдове( плата, големи салатни чинии или салатиери )С някои салати могат да се пълнят по-едри плодове или зеленчуци -пъпеши ,портокали ,дини ,домати ,кокосови орехи.
Днес ще наблегнем на плодовите акценти.
Асортиментите носят най- разнообразни наименования. Традиционните плодови рецепти включват ябълка, круша, портокал, десертен банан, понякога се добавят грозде без семена, ананас и мандарина.
При приготвяне на плодови салати, се използва един вид плод или комбинация от различни плодове.Заливат се често с разбита сметана или различни майонезни сосове.Поливат се с дресинг от лимон и портокал с настъргани техни кори и съчетани с коняк ром и др. Поднасят се поръсени с обикновена или кафява захар Фруктовите салати се поднасят и като десерти.Подходящи при консумиране на сладки аперитиви десертни вина чай и кафе.
В същото време нискокалоричните плодови салати перфектно задоволяват глада, без да се отразяват изобщо на фигурата, а великолепният им външен вид спомага за значително подобряване на настроението.
Страхотни десерти , леки и здравословни.


Плодова салата Фантазия

банан- 1 бр
круша -1 бр
портокал -1 бр
мандарини-1 бр
киви — 2бр
лимонов сок
портокалов сок
сладка сметана-50 мл

Измийте и подсушете добре всички плодове.
Обелете и настържете джинджифила, нарежете обеления банан, крушата , мандарина , портокала и кивито на малки кубчета .Сложете в красива купа или салатиера и объркайте с портокалов , лимонов сок и сметаната.Украсете и салатата е готова за консумация.
Можете също така да сервирате салатата с лъжичка сладолед.
Приятен апетит!

image

#Как се приготвят бутербродни сандвичи


Думата ''бутерброд'’ означава хляб , намазан с масло.Върху нарязания на различни форми и намазан с масло или други маслени смеси хляб се поставят най-различни продукти. Тези продукти могат да бъдат масло, маргарин, извара, твърдо сирене, шунка, наденица, свинска мас, осолена риба, хайвер или паста. Сандвичите често се подправят с майонеза, кетчуп или горчица. Начинът на приготвяне ,формата и съответните продукти са причина за огромното разнообразие от бутерброди. Сандвичите не трябва да бъдат много претрупани ,трябва да има хармония в цветовете на продуктите.
Всички сандвичи при готвене обикновено се разделят на отворени и затворени. Затвореният сандвич има сандвичи с сандвич с форма на домат (сандвич), той се различава от отворените по това, че пълнежът в тях е между две парчета хляб или рула.Поради голямото им разнообразие , приложението на бутербродите е изключително широко.Използват се като предястие, консумират се по-всяко време ,замествайки основното хранене ,влизат в асортимента на бюфетни форми за обслужване -приеми ,коктейли . Сандвичите могат условно да се разделят, като температурата на сервиране е студена и топла. Топлите бутерброди преди поднасяне се затоплят или запичат.
Студените хлебни изделия преобладават в различните световни кулинарни кухни. Студените сандвичи имат проста рецепта и не изискват термична обработка на продуктите.
Бутербродите могат да бъдат открити ,закрити ,хапки и др. Има и сандвичи за закуски на основа препечен хляб, наречен канапе и тарталетки. Откритите бутерброди се сервират най-често като закуска или предястие , съчетани с различни напитки. Поднасят се поединично, украсени със розички от домати ,краставици , зеленина . Сандвичите изглеждат красиво с различни цветове, например кашкавал, розово месо или бекон, зелен лист маруля, черни маслини, нарязани на кръгчета.Към студените закуски могат да се споменат следните храни:колбаси ,риби ,хайвер, кашкавал ,сирене, студени яйца, желирани птици, меса, луканка, филе, шунка и др.

Както празничните сандвичи, така и обикновените сандвичи за всеки ден перфектно насищат и се приготвят набързо.
Създаването на разнообразни сандвичи обаче е цяло изкуство, което не е трудно, но е необходимо да се научи.

image

Днес вечеря няма.....
Има торти ???

image

Днес вечеря няма.....
Има торти ???

image

Днес вечеря няма.....
Има торти ???

image

Днес вечеря няма.....
Има торти ???

image
image
image

#Вечезнамсиванпаунов
Тази вечер вие трябва да отговорите в коментарите с ВЯРНО или НЕВЯРНО!✌?

Хората изповядващи ислям, не ядат харибо!
Вярно или невярно ?

image

#традициятаповелява

image

?ИНТЕРЕСНО!!! ?

Кое е морското животно – днес деликатес с висока стойност, а в близкото минало се е считало за храна на социално слабите и е служело за меню в затворите и на домашните любимци?

image

ЗАПЕКАНКА

Продукти:
пилешки гърди /цяла пеперуда/
100 г шунка
100 г топено сирене
300 мл. сметана за готвене
5-6 бр. средни по големина картофа
1 голяма глава лук
10 бр. пресни гъби печурки
кашкавал за поръсване
млян черен пипер
сол
олио


Обелваме и нарязваме на лодки картофите. След това ги слагаме да се сварят в подсолена вода.
През това време нарязваме пилешките гърди и шунката на кубчета, гъбите на тънки филийки, а лукът на ситно. След което слагаме пилешкото месо, шунката и гъбите да се запържват в тиган. Овкусяваме със сол и млян черен пипер.
В момента в който пилешкото месо започне да придобива златист загар прибавяме и лука, продължаваме да пържим докато лукът омекне, а месото изцяло придобие златист загар.
Сварените картофи се изцеждат и се поставят на дъното на тавичка, аз използвах йенска тава. Върху картофите нареждаме парченца топено сирене, след което изсипваме запърженото месо с гъбите и лука, разпределяме равномерно .
Накрая заливаме с готварската сметана и поръсваме обилно с настърган кашкавал.
Поставяме тавичката в предварително загрята на 180° фурна, докато кашкавалът се запече.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития