Открий Постове

Разгледайте завладяващо кулинарно съдържание, рецепти, кулинарни видеа, начини на готвене и др. Откривайте свежи идеи и рецепти за закуска, обяд и вечеря участвайте в кулинарни конкурси и се забавлявайте.

Силвана Илиева добави нови снимки в тестяно
4 год

#соленипитки#оризовобрашно
Продукти:1ч.ч. кисело мляко, 1ч.л. сода, около 2 ч.ч. оризово брашно,сол, малко трошено сиренце, 1 с.л. свинска мас;
Приготвяне: Содата се изсипва в киселото мляко, докато шупне, след това се прибавят солта, сиренцето, свинската мас и накрая постепенно брашното. Бърка се с лъжица, докато се получи тесто. От него се оформят малки питки. Пекат се върху хартия за печене, в предварително загрята на 180 градуса фурна, до получаване на златист цвят.

image

Къде съм тръгнала и аз с моята постна супичка, да се бутам из тези вкусотии тука, ама и тя вкусна бре, пробвайте я ???

Гъбена супа

Необходими продукти:
500гр гъби печурки
1 морков
1 картоф
1 глава лук
2 с.л. дом. пюре или 200мл дом сок
2бр гъбен бульон
фиде
1 яйце
60 мл сметана
Майорана
Червен, черен пипер

Начин на приготвяне:
Лука нарежете на ситно и задушете в сгорещена мазнина. Когато омекне добавете гъбите, нарязани на ивички и запържете. Добавете сол, червен пипер, доматеното пюре и вода. Нарежете моркова на парченца, картофите на кубчета и ги изсипете в супата. Сложете бульоните и варете около 15 мин. Добавете фиде и гответе до готовност. Подправя се с чер. пипер и суха майорана. След като поизстине супата застройте я с яйцето и сметаната.
Може да се сервира и без застройка, като става съвсем подходяща и за постите.

image
Силвана Илиева добави нови снимки в тестяно
4 год

#соленипитки#оризовобрашно

Violeta Mateva създаде рецепта / статия
4 год

Таралежки с шоколадови фъстъци | ##курабиики #сладки

Таралежки с шоколадови фъстъци

Таралежки с шоколадови фъстъци

#домашникурабии #мас #шоколадовифъстъци #орехинаедро Таралежки от старите тефтери

"Няма нищо по-хубаво от лошото време"
#авторскидесерт
#понеделнишковдъхновение #тарталети #бонбони #шоколад #меренг #бадемовобрашно
Още се чудим за име....рецепта довечера

image

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК 

Продукти: 
гъби печурки 
шунка 
топено сирене 
кашкавал 
пресен кромид лук 
скилидки чесън 
млян черен пипер 
краве масло 
олио 
сол 

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим. 

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата. 
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне. 
След това отстраняваме от котлона. 
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите. 

image

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК 

Продукти: 
гъби печурки 
шунка 
топено сирене 
кашкавал 
пресен кромид лук 
скилидки чесън 
млян черен пипер 
краве масло 
олио 
сол 

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим. 

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата. 
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне. 
След това отстраняваме от котлона. 
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите. 

image

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК 

Продукти: 
гъби печурки 
шунка 
топено сирене 
кашкавал 
пресен кромид лук 
скилидки чесън 
млян черен пипер 
краве масло 
олио 
сол 

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим. 

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата. 
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне. 
След това отстраняваме от котлона. 
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите. 

image

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК 

Продукти: 
гъби печурки 
шунка 
топено сирене 
кашкавал 
пресен кромид лук 
скилидки чесън 
млян черен пипер 
краве масло 
олио 
сол 

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим. 

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата. 
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне. 
След това отстраняваме от котлона. 
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите. 

image
image
image

Още древните египтяни са смятали гъбите за „храна на боговете“, защото вярвали,че те ще им осигурят безсмъртие, каквото заслужават само фараоните. Гъбите били храна забранене и непозната за простолюдието. През 17 век във Франция били отгледани първите култивирани гъби, а Джордж ІV е имал специална сграда в двореца си в Лондон за отглеждане на печурки.

Неслучайно култивираните печурки са наричани „трифелите на 19 век“, тъй като по това време гъбите са продължавали да са храна единствено за малка привилигерована част от обществото.

Днес култивираните гъби са леснодостъпен, евтин и натурален продукт, който може да се консумира самостоятелно – в суров или термично обработен вид или като съставка на много ястия. Най-големите величия в кулинарията твръдят, и с право, че ако в едно ястие има гъби, то няма как да не е на висота.


ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С ШУНКА, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЛУК

Продукти:
гъби печурки
шунка
топено сирене
кашкавал
пресен кромид лук
скилидки чесън
млян черен пипер
краве масло
олио
сол

В тази рецепта само съм изброила продуктите, които използвам, защото грамажът им зависи от броя на гъбките, които искаме да приготвим.

Измиваме добре гъбите и отстраняваме пънчетата.
В тиган с олио и малко краве масло, слагаме да се запържат нарязаните на ситно пънчета и шунка. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
След като леко придобият златист цвят, добавяме и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре и пържим още съвсем малко, докато лукът омекне.
След това отстраняваме от котлона.
В намазнена тавичка подреждаме гъбките, леко ги посоляваме и във всяка една слагаме от плънката. Отгоре върху плънката поставяме по парченце топено сирене и слагаме да се пекат в предварително загрята на 200° фурна за около 25-30 минути. Като малко преди гъбите да са се опекли напълно, вадим тавичката от фурната и всяка гъбка се поръсва обилно с кашкавал, връщаме тавата във фурната, печем до запичане на кашкавала и пълна готовност на гъбите.










Информационен източник:
http://purvite7.bg/7-vkusni-re....tsepti-za-palneni-ga

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития